Bilbao Basketek hasierea bikaina izan dau ACB Ligan (95-73)

Morabanc Andorrari 95-73 irabazi deutso Miribillan
Xavi Rabaseda domekako garaipena ospatzen / Bilbao Basket

Domeka honetan, Surne Bilbo Basketak sentsazino onegaz ekin deutso 2023-2024 denporaldiari, eta garaipen argia lortu dau MoraBanc Andorraren aurka (95-73). Endesa Ligara itzuli barri dan taldeak atsedenaldira arte erantzun deutso etxekoen nagusitasunari, baina hirugarren laurenean amore emon dau eta zazpi minutu baino gehiago emon dauz saskiratu barik.

Adam Smithek (15 puntu, 6 asistentzia, 22ko balorazinoa, ‘MVP, MVP’ oihukatuz kaleratua), Alex Renfroek (7, 5 eta 13) eta Melwin Pantzarrek (11, 5 eta 16), garaipena lortu dabe.

Egia esan, Jaume Ponsarnauk zuzentzen dauzan ia jokalari guztiek, ‘roster’ eko hamabiak kantxan jarri eta danak saskiratuta, maila bikainean aritu ziran.

Andorrak Jerrick Harding lesionau ohiaren baja nabaritu eban, Nartxu Lezkano bizkaitarrarentzat funtsezko jokalaria izatera deitua, eta Tyson Perezen ahalegina (13, 10 errebote eta 22) ia ezin da nabarmendu, bere taldea ACBra itzuli dan arte. Andrew Goudelock (14) eta Markl Starks (13) saiatu ziran laguntzen, gutxienez oharpenean.

Bilbao Basketek hobeto ekin eutsan erasoko lehen laurdenari eta une batez saskiratze trukea izan zan. Renfroe izan zan gehien lagundu ebana etxekoen aldetik eta Goudelock, ‘baltzezko gizon’ ohia, bisitarien aldetik.

Andorrak markagailua bi aldiz irauli eban arren (7-9 eta 12-13), bizkaitarren nagusitasuna argia izan zan lehen laurenaren amaierako 29-23ra arte. Jaume Ponsarnauren mutilen aldea 8 punturaino iritsi zan 27-19 Pantzarrek jarri eban partiduan, hasieran nabarmendu zan beste bat.

Ez zan dinamika aldatu bigarren laurenean; izan be, Bilbao Basketek abantaila 12 punturaino be handitu eban (40-28), Rabasedako mate batean Renfroe eta Hlinasonen arteko lapurketea eta blokeo baten ondoren kontraerasora itzulita.

Nartxu Lezkano portugaletetarraren taldea suspertu egin zan eta, beti be Tyson Perezen laguntzeagaz, partiduan mantendu ziran bigarren zatiari begira. Partidu horretara 46-40 iritsi ziran, hispaniar-dominikarrak erasoko errebote batean aurkari bat baino gehiago garaitu ondoren.

Etxeko taldeak 68-50 irabazi eban hirugarren laurenaren amaieran, 28 puntu etxekoen alde (89-61 eta 3.30, hurrenez hurren) eta 95-73 amaitu eban partidua.