Emakumezkoen taldeak garaipena lortu eban atzo Madrid CFFren zelaian, 1-2ko emaitzagaz

Golak Naia Landaluzek eta Marta Sanadrik lortu ebezan
Landaluze bere gola ospatzen / Athletic Club

Ohikoa danez, Medina de Pomarreko neurketak zale asko bildu ebazan harmailetan. Bero handia izan arren, abisuz eta atzerapenez, zonaldeko harresiek eta Merindadeetako Peñek ongietorri maitagarria eskaini nahi izan eutsien lehoiei. Neska asko futbolariak zuzenean ikusten denporaldiaurreko test barri eta gogor batean. Txapelketa ofizialean, bi taldeek elkar ikusiko dira berriro.

Partidua Naia Landaluzeren gol goiztiar batekin hasi zan, Pinedoren erdiraketa kornerretik buruz errematatuz. Orozkoko zentralak bigarren aldiz ikusi eban atea denporaldiaurre honetan. Markagailuak ez eban alde handirik izan, Laura Dominguezek partidua bardindu baiteban handik gutxira. Beroa asko nabaritzen zan zelaian eta lehoiak bere jokoari irizpidea emoten saiatzen ziran. Madril CFF taldeak jende asko biltzen eban, baina Langraizek ez eban lan gehiegirik izan. Atsedenaldia baino lehentxeago, Marta Sanadri golegile zurigorri gisa hasi zan, area erpinetik egindako jaurtiketa bikain batekin.

Atsedenaldiaren ostean, David Aznarrek hainbat posizio freskatu zituen. Zugastik, aldaketa horietako bat izan zenak, aukera paregabea izan zuen penalti puntuan bularrarekin kontrolatu eta ezkerrez jaurti ondoren. Ulloa luzatu egin zen hirugarrena saihesteko. Jone Amezagak atezainaren irteera zozketatu zuen, baina ezin izan zuen beste arrisku aukera bat burutu David Aznarren kasuan. Zubietak azken sustoa sartu zuen Madrilgo atezaina pozoitu zuen txut batekin.

Garaipen berria eta sentsazioak batzen jarraitzea, lesiorik gabe eta larunbateko dueluan fokua jarrita. Athletic Clubek Portugalgo Sporting Club izango du aurkari Lezaman larunbatean 12: 00etan.