Mikel Artetaren Arsenalek Community Shield-a irabazi dau Manchester Cityren aurka penaltietan

Ingalaterrako Superkopa Wembleyn jokatu zan
Arteta Community Shield tituloa irabazi ostean Wembleyn / AFP

Arsenalek Manchester City menperatu dau penaltietan (1-1 eta 4-1, txandan) domeka honetan Wembleyko Community Shieldeko txapeldun izateko, Leandro Trossardek 101. minutuan lortutako 1-1eko emaitzari eta Aaron Ramsdalek penaltietan egindako geldiketei esker.

Premier, FA Cup eta Txapeldunen Ligako txapeldunak, Manchester Cityk, bere esku izan eban lehen zatian garaipenea lortzea eta, batez be, Palmerrek 77. minutuan lortutako 0-1eko golari esker. Minutura, Phil Fodenek, harrobiko jokalariaren gola suposatu eban kontraerasoa jarri ebanak, bigarrena izan eban, baita Rodrigok be.

Bi aukerea argi horietan Ramsdale agertu zan, markagailu estuari eutsi zioten bi geldiketekin, 100. minututik haratago joan zan luzapenean. Cityk ez eban sufritu, baina Trossardek korner baten bigarren jokaldi batean saiatu zan, hanka asko area barruan ebazala, eta bere jaurtiketea Akanjik desbideratu eban.

Luzapenik gabe, Ingalaterrako Superkopa penaltietan erabaki zan, non Cityn Stefan Ortegak ez eban jaurtiketearik asmatu. Ramsdale, aldiz, bere ospe ona lortzen hasi da, Kevin De Bruyneren aurrean jarri da eta belgikarrak Manchesterren taldearen lehen penaltia langara jaurti dau.

Ondoren, ‘gunner’ atezainak zigorrik handiena gelditu eutson Rodrigori, eta Arsenalek bere borreroaren aurrean lotu eban ikastaroko lehen titulua iaz, 19 urtetan bere lehen Premierrera bideratuta zegoela zirudienean. Declan Rice, Kai Havertz eta Jurrien Timberren errefortzuez gain, Mikel Artetaren mutilek Pep Guardiolaren mutilen aurrean erakutsi eben beste urtebetez borrokatuko zutela.