Zuazoko kapitainak dino taldearen helburua lehenengo mailara bueltatzea dala

Izei Permach, Zuazo eskubaloi taldeko kapitaina Morvedreren aurkakoz porrota hausnartu dau

Izei Permach: “Taldeak ez eban bere maila erakutsi Morvedreren aurka”

Izei Permach kapitaina Zuazoko partiduan / Zuazo Eskubaloi Taldea

Zuazok zapatuan hasi eban liga txapelketea 22-30ko porrotarekin Morvedreren aurka.

Aringarririk bakoa. Horrelakoa izan zan BM Morvedrek Lasesarrren aurka lortutako garaipenea CB Zuazoren aurka Urrezko Ohorezko Mailako Ligako debutean, elitea berreskuratzeko lehian adierazotako taldeetako biren arteko lehia, etxekoentzat une txarrean sedorrena, jokalarien barritasunak ez ezik, partidu bakotxeko une zailetan taldea bizkarrean eroateko izandako esperientziak markautako jokalarien baja garrantzitsuak be kontuan hartuta. Izan be, Zaldua eta Viñuelaren lesinoak, Amilibiaren azken orduko kontrakturaz gaine, asko nahasten ebazan Joseba Rodriguez entrenatzailearen planak. Baina, halan be, Haitok bere taldeei emetzen deutsen izaerak partidu oso lehiatua suposatzen eban, alternatibekin eta azken emoitza zalantzagarriagaz.

Eta aurreikusitako gidoia lehen erdian bete zan. Morvedre oso kontzentrauta atera zan, denporaldi honi begira be kartak erakutsi eta lehendabizi emetzeko eban aukeraz jaubetututa. Manuel Etayoren neskak markagailuko norabidea ezarri eben neurketearen hasierean, bero itogarri bategaz, eta azken minutuetan ia ziurtasun osoz jokatu behar eben. Ia ez zan gol bateko edo biko abantailarik lortzen talde bakotxarentzat, eta Morvedrek atsedenaldia baino lehen joan nahi ebala zirudienean (9-12), etxekoen hutsarte batek orekea berrezarri eban, atsedenaldira 12-13ko markagailuagaz iritsiz.

Jarraipena oso bestelakoa izango zan Haito aztoreteko. Bere jokalariek hauspoa galtzen hasi ziran eta Etayorenek gidoia beteten jarraitzen eben bitartean pitzadurarik barik, 43. minututik aurrera markagailuko aldea zabalduz.

Partida erabagita egoan, baina epika falta zan, etxekoen balioetako bat, -inoiz amore emon gabe-, baina ez zan agertu markagailua makilleteko be, golen aldea kontuan hartuta, eta oraindik estutu barik, pasean edo harreran egindako akatsak etxekoen atea zigortea ahalbidetu eutsien valentziarrei. Garaipen ona, landua eta justua lortu dau bisitariak. Zuazok, barriz, min hartutako jokalariak eta sentsazinoak berreskuratu beharko dauz Kanariar Ugarteetara bisita egin aurretik.

Gaur lehenengo partidu honetaz berba egiteko Jokoan saiora etorri da Izei Permach, Zuazoko kapitaina,