Bilbao Basketek Europako lehen garaipena lortu dau Anwil txapeldunaren zelaian (79-83)

Poloniarrak FIBA Europe Cupeko txapeldunak izan ziran aurreko denporaldian
Alex Renfroe eta Hlinasson, Polonian jokatutako partiduan / Bilbao Basket

Surne Bilbo Basketek FIBA Europe Cup txapelketea hasi eban atzo, eta Poloniako Anwil Wloclawek egungo txapeldunari irabazi eutson bere kantxan 79-83ko emaitzeagaz.

Adam Smith izan zan heroia hiruko erabagigarri batekin eta Alex Renfroe partidu oso bategaz. Eskoltak (13 puntu) jaurtiketa erabagigarria sartu eban amaierarako 2.9 segundora (79-81) eta Denzel Andersson taldekideak behin betiko markagailua itxi eban bi jaurtiketa librerekin (1,8), epaileak talde bizkaitarrari baloia emon ostean. Bost puntu horiekin, baltzezko gizonak 0-9ko emoitza lortu eben. Bilbo Basketek hiruko aldeagaz galduko ebala zirudien, baina Renfroe joko-antolatzailearen neurketea handiari justizia egin eutson (22 puntu, 10 TL, 7 TL, 7 errebote eta 29ko balorazinoa). Sacha Killeya-Jones pibot britainiarrak be partidu ona jokatu zeban (18 puntu), TCn 11 galdu eta gero.

Halan be, jokorik ezean, domekan Granadaren aurka bezala, Jaume Ponsarnauk jokalariak aurkitu ebazan. Oraingoan Smith eta Killeya-Jones, barriro, eta Renfroe. Partidu osoan zehar hobeto jokatu eta menperatu ondoren porrot hau nekez sinis daiteken Anwill bategaitik min berezia egin eutsen baltzezko defentsa lasoari Jacub Garbacz hegalekoak (16, 5 eta 16), ia amaierean hiruko garrantzitsuak sartuta, eta Leuke Petrasek hegal-pibotak (11, 7, 2 tapoi eta 14). Youngek edegi ebanmarkagailua eta azkar erantzun eutson Smithek, baina etxekoek 15 eta 0ekoa sartu eben markagailuan Bellek jarraian lortutako sei puntuei esker.

Erreakzionau egin eban Surne Bilbaok Killeya-Jonesekin kantxan eta ia bardindu egin eban hiru minututan Renfroek ondo zuzenduta, nahi bezala korritu ebanean (17-16). Barriro saiatu zan Wloclawek-a jokatzen, baina Killeya-Jonesek gelditu egin ebazan asmo horreek, lehen laurenaren amaierean, bozina gaineko hiruko batekin (24-23).

Baina poloniarrek aurrera jarraitu eben, eta Petrask, Joesaar eta Schenk, atsedenaldira iritsi aurretik bost puntu jarraian lortuta, 11 puntuko aldeagaz joan ziran aldageletara. Horrek itxaropen handia emoten eutsen bigarren zatiari begira (49-38).

Anwillek ekimena eta aldea mantendu ebazan hirugarren laurenaren lehen zatian (56-44), baina baltzezko gizonak defentsa sendotu eben, Kullamae erasoan sartu zan eta partida 0-8koarekin aldatu zan 0-14koarekin (56-58).

Hortik aurrera norgehiagoka bardindu egin zan eta, protagonista nagusia Grabacz izango zala zirudienean, Smith izan zan azkenean, beti bezala ausarta eta bere taldekide guztiek jokatuko zala ekien hirukoagaz egokia.

B moltsoko lehen jardunaldiko beste partidan, Eskoziako Caledonia Gladiatorsek 68-80 irabazi zion Errumaniako BC CSU Sibiuri etxetik kanpo eta moltsoko lehen liderra da.