Alemania lehen aldiz kanporatu dabe Emakumezkoen Munduko Txapelketea bateko multzoen fasean

Marokoko jokalariak, euren lehen Munduko Kopan final-zortzirenetara sailkatu dira
Alemaniako jokalaria eliminazinoaren ostean / Europa Press

Alemaniako selekzinoak ezusteko handia emon eban eguen honetan Australia eta Zeelanda Barriko Munduko Txapelketean, Hego Korearen aurka bana (1-1) berdindu eta Kolonbia ezustean harrapatu baiteban (1-0) H Multzoko azken partiduan.

Martina Voss-Tecklenburgen taldeak garesti ordaindu eban hasiereako despistea. Hego Koreak zutoin itxurako abisua emon eutson eta handik gutxira markagailuan aurreratu zan Sohyun Choren bitartez. Albisterik onena zan denbora asko geratzen zala eta alemaniarrek ahalik eta lasterren berdintzeari ekin ziotela, baina ez eben atsedenaldira arte lortu, Alexandra Poppen burukada batekin. Wolfsburgeko aurrelariak beste bat jo eban langan bigarren zatian eta Alemaniaren azken golak ez eban gol salbatzailea aurkitzeko balio izan.

Berdinketea honek euforia eragin eban Perthen, non Marokoko jokalariak, euren lehen Munduko Kopan, urduri egozan partidu horren amaierearen zain final-zortzirenetarako pase historikoa ospatzeko. Dispositiboen bidez, marokoarrek euren balentria egiaztatu ahal izan eben, eta poztasun handiz ospatu.